četvrtak, 31. svibnja 2012.

Nicola Leali iz Brescie je u Torinu

Nicola Leali
Golman talijanske U19 repke Nicola Leali je u ovim satima u Torinu sa svojim agentima na finalizaciji pregovora oko njegovog prelaska u Juventus. 

Ako sve prođe kako treba biti će novi Juventusov treći golman nakon što Alexander Manninger ode završiti svoju nogometnu karijeru u rodnu Austriju.


188 cm, 82kg, 1993 godište. Bio je standardan u prvom dijelu sezone u Bresci u Serie B do januara 2012 kada ga je na vratima zamijenio 33-godišnji Arcari.

Navodno je veliki talenat, vidjeti ćemo kako će se razviti u slijedećih 3-4 godine dok bude učio od Buffona i Storarija. Sve pod uvjetom da se pregovori i finaliziraju.

U operaciju Bas Dost uključuje se i West Ham

Bas Dost
Kao što sam napisao u postu prije 10-ak dana  glavni strijelac nizozemske lige Bas Dost je Juventusov igrač.

Cilj operacije ga je plasirati na jednu sezonu u kompetitivniju ligu od nizozemske pa ako se tamo pokaže preusmjeriti ga u Juventus u sezoni 2013/14.

Klub koji je zainteresiran za takvu operaciju je njemački Wolfsburg no u zadnjim satima je i West Ham jako zainteresiran za takvu mogućnost suradnje.

Više će biti jasno slijedećih dana a puno toga ovisi i o volji igrača.

Juventus dao ultimatum za Cavanija: 5.6.2012.

Cavani i Lavezzi
U utorak 5.6.2012. Cavani i njegovi agenti imaju zakazan sastanak sa Napolijem da detaljno definiraju njegovu budućnost. S obzirom na informacije koje će Juventus dobiti od Napolija nakon tog sastanka odlučiti će se ostaje li se na tragu prve opcije za napad Cavanija ili se ide na alternativne mogućnosti (Torres).
Što se tiče Cavanija on na skali od 1 do 10 želi u Juventus sa koeficijentom 11, barem po njegovim agentima.

Moje osobno mišljenje je da je De Laurentis glup, ali ipak ne toliko glup. Teško će igdje drugdje osim od Juventusa dobiti i lovu i igrače s kojima može smiriti luđački nastrojene navijače nakon odlaska i Cavanija i Lavezzija.







Uživajte u jednom showu nedojebanog De Laurentisa gdje je nakon sastanka Lige prvo izvrijeđao svakoga koji mu se našao na putu a onda zaustavio prvog slučajnog prolaznika na cesti (DA!! mwuahahahhahahaaakk) i rekao mu da ga odveze odatle!


srijeda, 30. svibnja 2012.

Malo humora za kraj dana: luzeri su nam pokušali utrapiti Pazzinija!

Kao što piše u naslovu, luđaci iz grada Milana su nam pokušali utrapiti Pazzinija. Odgovor koji su dobili je da ne interesira. A što su ti nedojebani luđaci uopće očekivali?

Vijest je nažalost istinita. Jebote pa to su stvarno ljudi bez ikakvog srama.

Juventus hoće i Islu iz Udinesea no luzeri iz grada Milana su za sada debelo ispred nas za igrača

Vijest je potvrđena jutros, Mauricio Isla je upao u kombinacije sa Juventusom. Cijela operacija uključuje Asamoah + Isla u Juve a Pazienza + 50% Marronea + par mladih Juventusoih juniora + lova u Udinese. Na čileancu je odavno internazionale tako da za sada će ta operacija teško proći no treba pričekati razvoj situacije.


Neovisno o Isli, njegov dosadašnji suigrač Asamoah je već Juventusov.

I službeno nam je Cavani rekao DA!

Edinson Cavani i njegovi agenti su pristali na Juventusovu ponudu. Sada kreće duga i teška borba sa onim luđakom De Laurentisom oko cijene i igrača koje ćemo dati Napoliju.




Za one koji već slave: ovo ne znači da je Cavani već Juventusov. Ne bi bio prvi puta da se igrač dogovori s drugim klubom ali na kraju ne dođe. Međutim, ovo znači da radimo na tome da se dovede Cavani u Juventus i da su informacije na ovome blogu vjerodostojne.


Tko preživi znati će.

utorak, 29. svibnja 2012.

Najrealnija postava Juventusa 2012/13

http://lineupbuilder.com/?sk=45d


To bi po zadnjim informacijama bilo to momci.

I dalje se intenzivno radi na dovođenju Astorija...

Vijest još jednom potvrđena danas ujutro. Izgleda da Conte točno zna što hoće.

Nedojebani Pradè je novi sportski direktor Fiorentine

Daniele Pradè, najviše poznat po svojem plakanju preko telefona sa dužnosnicima FIGC-a iz 2004 i 2005 godine, bivši romamerdista i aktualni idiot za uveseljavanje masa, je novi sportski direktor Fiorentine. S obzirom na koga je Fiorentina dovela na to mjesto logika kaže da je Stevan Jovetić na prodaju. Čim Pradè izabere novog trenera znati ćemo više o slijedećim Fiorentininim potezima na mercatu. Ono što sigurno znamo jest to da je crnogorac visoko na listi Conteovih želja.


Stevan Jovetić
Napad Jovetić-Cavani-Vučinić sa rezervama Borriellom i Destrom (Giovinco eventualno) bi bio itekako respektabilan i u Europi. Što se tiče Italije mislim da ne trebamo niti igrati, neka nam daju 31-i Scudetto već u 9 mjesecu. Komentari?

Stigla i službena potvrda da Napoli u affaire Cavani želi i De Cegliea.

Odgovor je za sada NE, no De Ceglie spada u kategoriju igrača koji se teoretski i mogu žtrvovati za Cavanija.

Matri za sada odbio ruski Zenit

Kao što sam prije pisao Matri je dobio odličnu ponudu iz Rusije od Spallettijevog Zenita. Za sada ju je odbio. Vidjeti ćemo što će biti na kraju.

Internacional nudi Leandra Damiaa, s popustom

Cijena je bila debelo iznad 20 milijuna, sada brazilci sami spuštaju na 16. Odgovora još nema jer znamo službeni target Juventusa: Edinson Cavani.

ponedjeljak, 28. svibnja 2012.

Kwadwo Asamoah u Juventusu

Kwadwo Asamoah
Kwadwo Asamoah
Ganac Kwadwo Asamoah je praktički novi igrač Juventusa. Sveukupna cifra za operaciju je oko 18 milijuna u koju  će ući i neki Juventusovi igrači. Dobra je to rezerva veznome redu.
Dobrodošao!

subota, 26. svibnja 2012.

Zapata u Zenitu

Defenzivni igrač Zapata, bivši Udinese a koji se spominje u vezi Juventusa, ne interesira. Ali zato interesira Spallettija i ruski Zenit. Vjerovatno će tamo i završiti.

Van Persie je ipak bio u Torinu!

Vjerovali ili ne ali informacija za koju sam jučer u komentarima postova rekao da nije istinita ipak jest: Robin Van Persie je bio u Torinu na razgovorima prije 20-ak dana. Obišao je stadion i Vinovo. No njegova cijena je bila takva da samo neki bolesno prolupali šeik ne trepne. I neće, ići će u City.

Conte u Madridu na finalu Kupa Kralja

Iker Munain
Naravno išao je pogledati svoju prvu opciju za desnog vanjskog napadača: Ikera Munaina. Tko zna je li dobio potvrde o igraču? Znati ćemo brzo.

Nakon Reala i Manchester United na Vidalu

Arturo Vidal
Odgovor je uvijek isti: nije na prodaju.

petak, 25. svibnja 2012.

Marotta ili Moggi pitanje je sad..a možda je i Cavani

Jedna mala zanimljivost iz Marottinog intervjua od prije par dana:
Cavani? Ci piace molto, ma bisogna sempre tener conto della volontà dei club d’appartenenza.
Cavani? Puno nam se sviđa ali treba uvijek voditi računa o željama kluba koji ga posjeduje. (Napoli, op.a.)


A ovo je govorio prošle godine u ljeto:
Non ho problemi a dire che Vucinic ci piace ma è un giocatore della Roma.
Nemam problema izjaviti da nam se Vučinić sviđa ali on je Romin igrač. 
Marotta slabo govori neistine, nije talenat kao veliki majstor Moggi ili Raiola. 


Ako se po ovome stvari vide možemo već otvoriti šampanjac. :)) 

Van Persie NE dolazi u Juventus (Yawn)


U svezi ovih novih novinskih naklapanja oko Van Persiea i Juventusa dovoljno je uputiti vas na članak napisan prije nekoliko dana:
Nainggolan, Hamšik, Pato, Balotelli, Damiao, Palacio, Ogbonna, Huntelaar, Van Persie, Abel Hernandez, Dede i Llorente sigurno NE dolaze u Juventus.


Link: http://enzogiovanni.blogspot.com/2012/05/ponovo-malo-vjerodostojnih-vijesti-s.html

Ponavljam još jednom: Edinson Cavani je prvi i jedini za napad, a ako se ne uspije s njim ide se na Torresa.

četvrtak, 24. svibnja 2012.

Dirk Kuyt i Federico Balzaretti ponuđeni Juventusu

No niti jedan ne zanima Juventus. Službeno i neslužbeno.

Juventus na tragu Silvestrea iz Palerma za obranu

Argentinac Silvestre je uz Astorija iz Catanie Cagliarija jedan od Juventuovih targeta za obranu. Vijest je potvrđena danas ujutro.

Juventus prestigao inter za Mattiu Destra

Mattia Destro, mladi napadač Siene, je novi Juventusov target za popunjavanje napada. Do sada je bivši interov junior bio u kombinacijama da se vrati u matični klub no jučer je Juventus prestigao inter u pregovorima s njim.
Informacija je točna i istinita. Razvoj situacije znati ćemo u slijedećim danima.

Juventus zainteresiran za Borinija i Sami Khediru =LAŽ

Jučer su se pojavile informacije o navodnom interesu Juventusa za Rominog Fabia Borinija i Realovog Sami Khediru. Vijest je naravno apsolutno lažna. Igrači ne interesiraju Juventus niti najmanje.

utorak, 22. svibnja 2012.

Zenit St.Petersburg poslao službenu ponudu za Matrija

Alessandro Matri ima ponudu od ruskog prvaka Zenita iz Sankt Petersburga kojeg trenira Luciano Spalletti. Juventusu ide 20-22 milijuna € a Matriju značajno povećanje plaće. Juventus je dao igraču da sam odluči o svojoj budućnosti. Potvrđuje se vijest da je u cijelom napadu siguran jedino Vučinić a svi ostali vjerovatno odlaze (osim Boriella koji će biti otkupljen samo ako Roma značajno smanji prvotno ugovorenu cijenu otkupa od 8.000.000 €).

Javier Ribalta je novi šef skauta Juventusa.

Javier Ribalta je novi šef skauta Juventusa.


Raditi će pod vodstvom sportskog direktora Paraticia. Do sada je u karijeri radio za Liverpool, bio je skaut za Torino (2008-2009) i Milan (2009-2011). Dolazi iz Novare gdje je također bio šef skauta. Nikada nisam čuo za tipa ali s obzirom da ga je Paratici osobno htio treba imati povjerenja u momka.


Dobrodošao i sretno u profesionalnoj karijeri Javier!

ponedjeljak, 21. svibnja 2012.

Bas Dost u vlasništvu Juventusa ali ide na posudbu u Wolsfburg


Juventus kupuje nizozemskog centarfora i prvog strijelca ovogodišnje Eredivisie Basa Dosta iz Heerenveena. Nizozemac će ići jednu godinu u njemački Wolfsburg da ga se testira u malo kompetitivnijem prvenstvu od nizozemskog. Ako odradi kako se od njega očekuje igrati će u Juventusu u sezoni 2013/14.

nedjelja, 20. svibnja 2012.

Stanje na Juventusovom mercatu

Ponovo malo vjerodostojnih vijesti s mercata:
  1. Higuain i Suarez NE dolaze i niti interesiraju
  2. Cavani (25 mln € + 2 igrača) ili Torres (s forumulom posudbe sa pravom otkupa) će biti novi napadač Juventusa
  3. Krasić i Elia imaju ponude iz inozemstva i najvjerovatnije će tamo i završiti
  4. Marrone će najvjerovatnije na posudbu
  5. Padoin možda i bude prodan ako dođe dobra ponuda
  6. Boriello će biti otkupljen ako Roma debelo spusti cijenu
  7. Giovinco će biti otkupljen od Juventusa (50%) te je moguće da uđe u kombinaciju za otkup Cavanija ako Napoli pristane
  8. Asamoah iz Udinesea je glavni kandidat za osnaženje sredine. Udine ga procjenjuju na 20 milijuna. Marotta je poslao ponudu Cijeli Pazienza + 50% Marronea. Čeka se odgovor iako mi jedan izvor kaže da je već kupljen. Pričekajmo još max 10-11 dana do službene objave.
  9. Za obranu se želi i prati Astori.
  10. Jedan od Matri i Quagliarelle odlazi iz Juventusa. U kranjem slučaju, ako Juventus dovede 2 jaka napadača, možda odlaze i obojica.
  11. Kao upgrade za Simone Pepea želi se po Conetovom naputku dovesti Iker Munain iz Athletic Bilbaa.
  12. Za Jovetića se čeka da se situacija u Fiorentini posloži i da si srede sportskog direktora. Trenutno se nema s kim pregovarati oko njegovog transfera. Jedan vjerodostojan izvor govori da je moguće odraditi Quagliarella + lova = Jovetić. Treba pričekati nekoliko tjedana.
  13. Nainggolan, Hamšik, Pato, Balotelli, Damiao, Palacio, Ogbonna, Huntelaar, Van Persie, Abel Hernandez, Dede i Llorente sigurno NE dolaze u Juventus.
  14. Estigarribia će biti otkupljen ali za manje od prvotno dogovorene cijene (5 mln €)
  15. Ibrahimović ide u Real Madrid.

Sve ostalo što pročitate na raznoraznim portalima su bajke i novinarske izmišljotine.

subota, 19. svibnja 2012.

Mercato Juventus

Krenimo sa već gotovim poslovima za koje se čeka samo službena objava. Naglašavam, ne potvrda, ne finalizaciju dogovor, ne potpis ugovora nego samo objava jer je sve ostalo je napravljeno.


Geoffrey Kondogbia 

Geoffrey Kondogbia
Geoffrey Kondogbia 
Dečko iz francuske League 2. Pošto ne pratim tu ligu nemam blage veze niti tko je niti kakav je. Jedino što se zna je to da su Juventusovi skauti bili impresionirani sa njegovim sposobnostima i kreacije i destrukcije igre. Osim u sredini izgleda da može pokriti i pozicije stopera te lijevog braniča. 19 godina, visina 188cm, težina oko 82 kg. Cijena 5.000.000 €. Teško je da se odvaja takva lova za nekoga kojeg se misli ostaviti par sezona da "stasa" u Primaveri tako da očekujem da si odigra svoje karte u ljetnom pripremnom razdoblju ili da bude dat na posudbu. Možda bude korišten i kao sredstvo razmjene za nekog jačeg igrača.

Paul Pogba 



Paul Pogba
Paul Pogba
Niti za njega nisam u životu čuo prije nego se spominjao u kombinacijama sa Juventusom. Doveo ga je direktno iz Manchester Uniteda trenutno najjači europski FIFA-in agent Mino Raiola. Cijena 400.000 € igračke valorizacije Manchesteru te 2.000.000 € agentu. Ugovor na 5 godina od oko 1.000.000 € po sezoni. 19 godina, 186cm 82kg. Spominje se kao neki wonderkid fine teknike, solidno pregleda igre i moćnih fizičkih predispozicija te po Youtube klipićima tako i izgleda. Ali tko još stvara mišljenje o igraču po Youtubeu klipićima? Samo nedojebani imbecili, overizmasturbirani teenageri i igrači najnovije piratske verzije Football Managera. Jednom riječiju nedojebani lobotomci. Pričekati ćemo da ga vidimo na barem nekim pripremnim utakmicama na terenu pa da stvorimo neko mišljenje. S obzirom kolika mu je plaća teško da će biti igdje osim u prvom sastavu.

Marco Veratti 



Marco Verratti
Marco Verratti
Momak iz Serie B (Pescara onog nedojebanog imbecila zdeneka zemana, čovjeka kojem trenutno puca jetra na sve strane zbog 30-og naslova Juventusa) te novopečeni talijanski reprezentativac pozvan u prvih 30 talijanske reprezentacije za predstojeće Europsko u Ukrajini/Poljskoj. "Novi Pirlo" po svim znanim i neznanim stručnjacima calcia. 19 godina, 169 cm, 65 kg. Krase ga izniman pregled igre, računalo u glavici i ekstremno dobra tehnika. Ne bi me čudilo da bude i pozvan na EURO. Najbitnija karakteristika ovog momka je to da je Juventin do kosti. Ali do kosti. Dolazi da bi ostao i biti će zamjena za Pirla ako ovaj ne bude mogao držati ritam Serie A+Liga prvaka a Kup Italije je sigurno njegov ovogodišnji playground. Nikakav ostanak u Pescari (čak i ako ovi uđu u Serie A) niti posudba u Parmu ne dolaze u obzir. Ukupna vrijednost 7,5 milijuna € a Juventus je kupio polovinu.