subota, 19. svibnja 2012.

Mercato Juventus

Krenimo sa već gotovim poslovima za koje se čeka samo službena objava. Naglašavam, ne potvrda, ne finalizaciju dogovor, ne potpis ugovora nego samo objava jer je sve ostalo je napravljeno.


Geoffrey Kondogbia 

Geoffrey Kondogbia
Geoffrey Kondogbia 
Dečko iz francuske League 2. Pošto ne pratim tu ligu nemam blage veze niti tko je niti kakav je. Jedino što se zna je to da su Juventusovi skauti bili impresionirani sa njegovim sposobnostima i kreacije i destrukcije igre. Osim u sredini izgleda da može pokriti i pozicije stopera te lijevog braniča. 19 godina, visina 188cm, težina oko 82 kg. Cijena 5.000.000 €. Teško je da se odvaja takva lova za nekoga kojeg se misli ostaviti par sezona da "stasa" u Primaveri tako da očekujem da si odigra svoje karte u ljetnom pripremnom razdoblju ili da bude dat na posudbu. Možda bude korišten i kao sredstvo razmjene za nekog jačeg igrača.

Paul Pogba Paul Pogba
Paul Pogba
Niti za njega nisam u životu čuo prije nego se spominjao u kombinacijama sa Juventusom. Doveo ga je direktno iz Manchester Uniteda trenutno najjači europski FIFA-in agent Mino Raiola. Cijena 400.000 € igračke valorizacije Manchesteru te 2.000.000 € agentu. Ugovor na 5 godina od oko 1.000.000 € po sezoni. 19 godina, 186cm 82kg. Spominje se kao neki wonderkid fine teknike, solidno pregleda igre i moćnih fizičkih predispozicija te po Youtube klipićima tako i izgleda. Ali tko još stvara mišljenje o igraču po Youtubeu klipićima? Samo nedojebani imbecili, overizmasturbirani teenageri i igrači najnovije piratske verzije Football Managera. Jednom riječiju nedojebani lobotomci. Pričekati ćemo da ga vidimo na barem nekim pripremnim utakmicama na terenu pa da stvorimo neko mišljenje. S obzirom kolika mu je plaća teško da će biti igdje osim u prvom sastavu.

Marco Veratti Marco Verratti
Marco Verratti
Momak iz Serie B (Pescara onog nedojebanog imbecila zdeneka zemana, čovjeka kojem trenutno puca jetra na sve strane zbog 30-og naslova Juventusa) te novopečeni talijanski reprezentativac pozvan u prvih 30 talijanske reprezentacije za predstojeće Europsko u Ukrajini/Poljskoj. "Novi Pirlo" po svim znanim i neznanim stručnjacima calcia. 19 godina, 169 cm, 65 kg. Krase ga izniman pregled igre, računalo u glavici i ekstremno dobra tehnika. Ne bi me čudilo da bude i pozvan na EURO. Najbitnija karakteristika ovog momka je to da je Juventin do kosti. Ali do kosti. Dolazi da bi ostao i biti će zamjena za Pirla ako ovaj ne bude mogao držati ritam Serie A+Liga prvaka a Kup Italije je sigurno njegov ovogodišnji playground. Nikakav ostanak u Pescari (čak i ako ovi uđu u Serie A) niti posudba u Parmu ne dolaze u obzir. Ukupna vrijednost 7,5 milijuna € a Juventus je kupio polovinu.

Broj komentara: 10: