srijeda, 4. prosinca 2013.

Uz već poznata imena Nainggolana i Munaina iskočio je i Griezmann

Nainggolan, kao što sam već i prije pisao je jedan od glavnih targeta za zimu, uz Biabianya. Marotta & co. su, kao što ste samo vi saznali u svjetskoj premijeri i to baš na ovome blogu, zadnjih dana ljetnog mercata pokušali dovesti indonezijskog belgijanca no notorni kriminalac i roker Cellino nije htio niti čuti o prodaji. Cellino je imao svoje razloge i, gledano s njegove strane, dobro je postupio. Teško da bi bez Nainggolana Cagliari imao ovoliko bodova a najverovatnije bi se grčevito borio da ne ispadne iz lige.

Ukoliko Cagliari do kraja 1. mjeseca 2014 uspije stići na nekih 23-25 bodova tada će Cellino bez ikakvih problema pustiti Nainggolana da se popne na važniju stepenicu svoje nogometne karijere.

Raspored Cagliaria 2013/14
Raspored Cagliaria 2013/14
Detalji eventualne operacije Nainggolan će biti tipično "Marottovski", barem kada je u pitanju zimski prijelazni rok: posudba sa mogućnošću otkupa na ljeto. Ta "mogućnost otkupa" je, kao što čak i ona horda nedojebanih kompulzivno-masturbirajućih glodavaca od mojih hatera znade, zapravo samo elegantni paravan za financijsko i bilancno mešetarenje. To u praksi znači apsolutno siguran otkup belgijanca na kraju sezone, džentlemenski, na riječ, kao što mi uvijek radimo. :kava:

Iker Munain, momak kojeg je Conte htio čim je zasjeo na klupu Juventusa i zbog kojeg su naši skauti i skužili da postoji Fernando Llorente, je i dalje cilj mercata ali teško da će se išta poduzeti na zimu. Preskup je a onaj luđak od predsjednika Athletic Bilbaa je dokazao da ne jebe živu silu i ne pregovara ni sa kim. Plati odštetnu klauzulu i nosi igrača. Igrač kojeg će se dogovarati najvjerovatnije na ljeto.

Novo ime koje je skautirano od strane najpoštenijeg, najelegantnijeg i najpobjedničkijeg kluba u povijesti Serie A, Juventusa, jest francuz Antoine Griezmann. Momak koji može jednako uspješno igrati sve pozicije u napadu je zapeo za oko Conteu koji ga želi kao alternativu u eventualnom 4-3-3 sustavu (ili 3-4-3 kako već). Zanimljiv momak za ljetni mercato, mlad sa velikom mogućnošću napredovanja, no ja bih, kao višedesetljetni nogometni stručnjak, ipak dobro razmislio prije nego uzmemo tako mladog napadača iz toliko smiješne lige kao što je Primera. Španjolska nogometna liga, amatersko natjecanje kojeg u najboljem slučaju prate samo brutalno nedojebani preteenageri i teenageri iz raznoraznih svjetskih pripizdina te mentalno insuficijentna gamad od gargantuanskih pušača marketinga kojoj bih bez puno muke i problema , ali zato sa zadovoljstvom, mogao prodati eskrement nilskog konja pod najfiniju belgijsku čokoladu, je poslovično općepoznata tvornica nogometnih blefera koji obično propadnu brzo nakon što iz nje odu. Osim ako nisi bask i već iskusan igrač. :kava:


Što se tiče odjebitisa prvi na popisu je Federico Peluso. Očekujte da ima puno mogućnosti da se s njim pozdravimo već na zimu.


Pa pa,

Nema komentara: