srijeda, 3. srpnja 2013.

Nova ponuda Juventusa za Jovetića

Stevan Jovetić Juventus
OK, neće imati taj broj ali koga boli kuratz?
Da, sada kada su u rosteru Tevez i Llorente (čita se JORJENTE, izvor informacija je direktno iz Baskije :kava:, zahvaliti će mi kasnije u životu za još jednu besplatnu edukaciju) više nema nikakve potrebe za žurbom. Operacije Jovetić, lijevi bočni/krilo i rezerva Vidala će se odrađivati kada se za to stvore uvjeti i povoljne prilike. Možda se ti uvjeti i prilike stvore za tjedana dana a možda i dan prije kraja mercata (02.09.2013).

Zašto je to tako? Zato što je narod (Juventini) sa Tevezom i Llorenteom trenutno sit. I zadovoljan. Otprilike kao malo prase koje se valja u blatu. :kava: A još kada gledamo, slušamo i čitamo kako se izbezumljenim i ušamaranim anti-juventinima jetra pomalo ali kontinuirano raspada na najsitnije dijelove od očaja, naša sreća je nemjerljiva. Life is beautiful. :kava:

Kao što znate i što sam vam rekao u, razumije se, svjetskoj premijeri, Juventus se ne želi odreći kontrole nad Manolom Gabbiadinijem. Fiorentina je tražila našu polovinu za njega no u prijašnjem članku sam vam prenio da je Manolo dio Operacije Zaza i da ide u Sampdoriju nakon što mi otkupimo preostalih 50% od Atalante. Sada je Marottin i Paraticijev um stvorio novu ponudu za Fiorentinu, bez Gabbiadinija.

Ponuda je slijedeća: Quagliarella, Marrone i pola Isle + nekih 2-5 miliona casha. Ako detaljnije razmotrimo ovu ponudu vidjećemo da je ona itekako dobra i u vrijednosnom rangu od Fiorentininih zahtjeva, 30 M €.


  • Quagliarella cca 10 M
  • Marrone cca 10 M
  • pola Isle cca 7,5 M (pitajte interšizofreničare za cijenu)


Tu krstarimo cifrom od oko 27,5 M € a tome nadodajmo nešto između 2 M € i 5 M € i dolazimo do 29,5-32,5 M € za Jovetića. Da se pita sportski direktor ili trener Fiorentine sa krvlju bi odmah potpisali ovakav deal jer bi time ama baš svi bili zadovoljni.
  • Bio bi zadovoljan sportski direktor jer je jednom prodajom popunio barem 2 pozicije gdje je Fiorentina deficitarna (Isla i Marrone, zadnji će u Firenci igrati u veznom redu)
  • Bio bi zadovoljan trener Montella koji je zaljubljen u svu trojicu igrača i tražio ih je i ranije, a pogotovo sa Quagliarellom koji bi bio jedna sigurnost u napadu dok Pepito Rossi ne uđe u formu.
  • Bili bi zadovoljni i navijači i uprava Fiorentine jer su za Jovetića ipak dobili 30 M € te bi to bio jedini način da nakon svih onih pomoznih izjava sačuvaju kakav-takav obraz
  • Bio bi zadovoljan Juventus i njegovi navijači jer bi pod prvo doveli igrača kojeg čekamo već godinu dana, pod drugo jer bi isplata u cashu bila minimalna i pod treće jer bi se riješili čak trojice igrača na koje više uopće ne računamo.
Ovo bi bila prekrasna operacija i još jedno malo remek-djelo Marotte. No smanjimo entuzijazam i pogledajmo realnost. Realnost je takva da je ovdje pitanje puno veće od nogometa, zapravo nogomet je tu sasvim sporedna stvar. Obitelji Agnelli i Della Valle imaju dramatično više međusobnih problema i razmirica van nogometa nego što ih imaju u nogometu. Kada govorimo o ciframa i kapitalu koji je u igri nogomet je "kikiriki" u odnosu na njihove druge poslove. To su poslovi gdje su ponekad saveznici u upravama poduzeća (RSC) a ponekad ljuti suparnici koji se bore za kontrolu poduzeća.

I tu je najveći problem; Della Valleove boli krasan kuratz za Fiorentinu, kao što krasan kuratz i za Juve i za nogomet boli Johna Elkanna, to je njima sekundarna zabava i nešto što donosi prestiž. Della Valleu je puno bitnije da riješi ove ostale probleme sa Elkannom i Agnellijem i to sada pokušava preko Jovetića. Zato su tu pristuni i oni pozivi preko novina da se tranfer Jovetića riješava "na razini uprava", a ne kao što bi to bilo normalno, na razini sportski direktor-sportski direktor.

No ne brinite, Della Valleovi nemaju niti najmanju šansu da uspiju u toj svojoj srednješkolskoj ucjeni. Kao da ju je nedojebana šiparica smislila jer joj se dečkić na čajanci ljubio sa nekom drugom nedojebanom teenagerskom šiparicom pa sada hoće da joj se osveti. Dječja posla. Ali i cjelodnevna najozbiljnija zanimacija mojih lojalnih hatera sa raznoraznih foruma i portala. I anti-juventina. :kava:

Life is beautiful. :kava:
Again. :kava:



Nema komentara: