četvrtak, 16. siječnja 2014.

Juventus intenzivno radi na Cuadradu ali s Udineseom

Cuadrado, Juventus
Sine razmetni, hoćeš li doći? - Cuadrado, Juventus
Cuadrado, velika Conteova želja za razliku od nedojebanog Nanija, nedojebanog Meneza i sličnih polu-igrača, će u ljeto biti (ponovo) predmet lagane svađice između Fiorentine i Juventusa. Za razliku od "sage Stevan Jovetić" ovaj puta će se između 2 jebača uključiti i treći: Udinese. :kava:

Ugovorna situacija Cuadrada jest da je u suvlasništvu Fiorentine i Udinesea te se ta dva kluba moraju dogovoriti do ljeta 2014. oko njegove budućnosti. Komplesivno financijsko najuspješniji talijanski klub u posljednjih 15 godina Udinese ne gleda u zube nikome kada se kada je u pitanju mercato, dovoljno je vidjeti njihovu kupoprodaju u tom periodu i uvidjeti da im je profit jedina nit vodilja i najbitnijja stavka u filozofiji kluba. Uostalom, kome bi Udinese uvalio Alexisa Sancheza za 45.000.000 € osim smiješnom državno financiranom klubiću kao što je Pušibarca (fc barcelona za neupućene i nedojebane)? Kome osim tim katalonskim budalicama čija je mastodontska većina navijača, pogotovo u inozemstvu, jedan prototip nedojebanog izbezumljenog iskompleksiranog teenagerskom intelektualnog prokariota bez imalo obraza, pameti, razuma i srama? Ama baš nikome. :kava:

Udinese, a ovo je još jedna vijest u naravno svjetskoj premijeri, nema nikakav sakriveni džentlemenski dogovor sa Fiorentinom u svezi Cuadrada kao što je recimo imao s nama u Operacijama Pepe, Asamoah, Motta i Isla. Znajući tu činjenicu naši su se okrenuli dokazanom nogometnom "prijatelju" s kojim smo i u prošlosti uspješno surađivali, Udineseu.

U ljeto 2014. se Cuadradova situacija, po FIFA-inim pravilima mora razriještiti. Jednostavno je: ili će se Udinese i Fiorentina dogovoriti oko cifre za 50% Cuadrada ili će se ići na takozvane "buste", prevedeno kao "kuverte". Sistem kuverti je slijedeći: Svaki klub donosi zapečaćenu kuvertu u kojoj stavlja iznos koji je spreman platiti za vlasništvo preostalih 50% igrača. Tko stavi više dobije igrača ali isto tako mora klubu koji je stavio manji iznos u kuvertu isplatiti cifru koju je stavio. Zašto sam istaknuo ovu čak i za biološki propale amebe koji me "komentiraju" po Internetu lako shvatljivu rečenicu? Zato što se upravu tu krije jaka Juventusova karta za dobiti Cuadrada.

Juventus će svim silama "pomoći" Udineseu da cifra koju će Udinese napisati na papir koji će biti deponiran u kuverti na ljeto 2014. bude što veći. Zašto? Zato što tada stavlja klub s kojim nema i niti ne želi imati nikakve odnose Fiorentinu (čitaj slučaj Jovetić) dvije slijedeće situacije:


  1. Da ponudi premalo novaca za svojih 50% Cuadrada pa da ga Udinese dobije i odmah preproda Juventusu i još pri tome da friulani i zarade nešto novaca a omraženi Juventus dobije jednog od njihovih najvažnijih igrača iz anjihovih leđa
  2. Da, znajući za snažnu Juventusovu potporu Udineseu, ponudi dramatično više novaca nego Cuadrado stvarno i vrijedi a sve zbog straha da manja cifra vjerovatno neće biti dovoljna za dovršenje kupnje Cuadrada
Ovdje Juventus može samo profitirati; ili će dobiti igrača kojeg hoće usprkos najžilavijim opstrukcijama od strane Fiorentine ili će bitno financijski ošetiti Fiorentinu kojoj će oduzeti jedan solidan dio budgeta za ljetni mercato. Kako bi rekli "naši" smiješni klaunovi, imbecilni paraziti i retardirani člankonošci koji se skupno nazivaju "političarima", "it's a win-win situation". :kava:


Bye,



Nema komentara: