utorak, 1. srpnja 2014.

Marotta & Paratici traže od Evre da odjebe Manchester United

Hm, da. Očito je da smo najvjerovatnije popušili u namjeri da za lijevu stranu dovedemo Conteove miljenike Marcela ili Plan B Adriana iz pušibarce tako da smo nanovo intenzivirali kontakte sa Patriceom Evrom iz alkoholičarskog grada Manchestera. Možda te kontakte nismo nikada niti smanjili nego smo Evru, kao i Nanija i Drogbu, držali "na ledu" i "u rezervi" dok pokušavamo kupiti naše primarne transfer targete. Mislim da je sada očito da smo ostali na Evri.

Marotta & Paratici su tražili od igrača da sporazumno raskine ugovor sa Unitedom a gdje ima još 1 godinu za odraditi te da kao slobodan igrač prijeđe u Juventus. Za nagradu će dobiti praktički zagarantirano mjesto prvotimca u formaciji sa 4 obrambena te dvije godine solidnog ugovora. Da sam na njegovom mjestu bih prihvatio. A vjerovatno će i on.

Ja se još uvijek nadam, iako nemam apsolutno nikakvu informaciju o tome, da naši Marotta & Paratici imaju u malom mozgu Enzovog miljenika i budućeg najboljeg lijevog beka svijeta švicarca Ricarda Rodrigueza. Sa njim smo mirni na lijevoj strani minimalno 10 godina. No mislim da je njegova cijena već sada basnoslovna a svi znamo da Marotta u džepu ima ne leglo zmija nego radioaktivni otpad.

Pa pa,

Nema komentara: