nedjelja, 3. ožujka 2013.

Kako manipulirati sitnim umovima - (1)

Cavani-Chiellini 2013, prijateljski potzdrav
Dobro večer, evo ruke! :kava:

Završila je "utakmica godine" za Napoli, nepovoljno i za napolitance i za onih 50% Italije kojoj je omiljeni sport mrziti Juventus. Ukratko, utakmicu su obilježile 4 kardinalne pogreške:

  1. Vučinić koji sam sa sobom gađa golmana De Sanctisa u rame kod rezultata 0:1 i onda još jednom neprecizno gađa iz povoljne pozicije nekoliko minuta kasnije
  2. Pomoćni sudac koji glavnome ne signalizira očiti jedanaesterac Inlera nad Lichsteinerom kod rezultata 0:1
  3. Direktni crveni karton Cavaniju zbog lakta u glavu Chielliniju (koji je trebao dobiti žuti nekoliko trenutaka prije zbog povlačenja urugvajca za kosu)
  4. Skandalozan promašaj Džemailija nakon udarca Hamšika

To bi uglavnom bio rezime utakmice. Eh, postoji onaj "ali". A to su sramotni novinarski pokušaji opravdavanja Cavanija za lakat u glavu Chielliniju. Urugvajac "je bio provociran" tako da ga je Chiellini vukao za kosu. Sve odreda metalno zaostale spodobe i intelektualne prostitutke u raznoraznim redakcijama su požurile postaviti fotografije i snimke kako Chiellini "kontrolira je li urugvajac stavio gela u kosu" da bi pokušali umanjiti kardinalnu pogrešku (još jednu!) sudaca na štetu Juventusa. No, danas, u doba Interneta i evidencea, im takve stvari prolaze samo kod mentalno zaostalih teenagera i mojih lojalnih hatera.

SKY Italia - pećina prepuna šizointerista i bilanista
Eh, sada, dragi moji čitatelji, svi se normalni ljudi pitaju, "Što je bilo Chielliniju da mrtav hladan dođe iza Cavanija i malo ga podraga po kosici?" Možda je ljubomoran na urugvajca jer ima bujnu kosu za razliku od njega? Ili mu je Antonio Conte u ljubomornoj krizi rekao da mu skine tu periku? Oh well, nije baš tako no to niste NIGDJE imali prilike vidjeti. Sve TV kuće i portali su se brže bolje potrudile zamaskirati, prešutjeti i zaboraviti ono što se dogodilo prije nego je Chiellini odradio svoje.

Što se dogodilo prije (grub faul Cavanija koji sam po sebi zaslužuje crveni karton) ćete moći vidjeti samo u slijedećem video prilogu na mojem blogu. Uživajte u, kako bi rekao onaj intelektualni redikul kardinal Bozanić, ISTINI. :kava:



PS I dalje bih uzeo Cavanija u Juventus bez da okom trepnem. On je idealan materijal za nas. :kava:

Nema komentara: