ponedjeljak, 30. srpnja 2012.

Conte će se nagoditi samo ako kazna bude najviše 3 mjeseca

Strategija Antonia Contea je jasna i jednostavna: ide u nagodbu sa mafijašima iz FIGC-a samo ako kazna bude 3 mjeseca i manje. Za sve ostalo se ide na sud. Jednom na sudu kada se budu dobili svi službeni papiri onda će se odlučiti što i kako dalje.
Treba napomenuti da, prema mojim informatorima, Conte apsolutno sam odlučuje što će napraviti i što god odluči Juventus će 100% stajati iza njegove odluke.

E sada moj komentar.
Ja bih na Conteovom mjestu se nagodio u roku od sekunde. Čujem puno ljudi u Juventusovom svijetu se buni da bi to bila "mrlja" na Juventusu i Conteu do kraja života.
Ali koga boli krasni kurac za nečije mišljenje o Juventusu? Mene najmanje, a zašto bi onda ikoga drugoga?

Mlađi čitatelji se vjerovatno ne sjećaju "mišljenja" o Juventusu od strane iskompleksirano-nedojebanih anti-Juventina počevši od tobožnjih FIAT-ovih automobila sucima, pa "krađe" zbog poništenog gola Turonea zbog zaleđa kada je navodno romamerda pokradena za scudetto, pa do navodnih Moggijevih prostitutki sucima u Kupu UEFA, pa do "krađe" kod slučaja faula u napadu nedojebanog ronalda protiv Iuliana, pa do "dopinga" Juventusovih igrača insinuiranog od onog insuficijenta luzerskog zdeneka zemana pa do Farsopolija.

Svi procesi na kojima je Juventus/Moggi bio:

  • Računovodstvene malverzacije: oslobođen na civilnom sudu (interluzeri i silvioluzeri su se naravno spasili ZASTAROM. :kava:
  • Doping - SVI oslobođeni na civilnom sudu (Juventus, Giraudo i Dr. Agricola)
  • Farsopoli - Juventus oslobođen već u prvostupanjskoj presudi
  • Moggi je zatvorio suca Paparestu u svlačionicu - finalna presuda civilnog suda da se "događaj nije dogodio"
  • Moggi/Juventus je namještavao utakmice - Fail. Oslobođen na civilnom sudu u potpunosti
  • Proces monopola nad igračima GEA - Fail. Svi u potpunosti oslobođeni za nogometne optužbe.


Uglavnom vjerovatno sam koji proces i zaboravio no to nije niti poanta mojeg nabrajanja procesa na kojima je optuženik bio Moggi ili Juventus. Poanta je bila da unatoč što živimo u 21 stoljeću i te presude su JAVNE i DOSTUPNE svakome tko želi potrošiti pola sata svojeg dragocjenog vremena uvijek ćete i dalje čuti iste ove stvari od dežurnih iskompleksiranih luzera anti-juventina. Sve od jednog ćete slušati iste stvari kao da te oslobađajuće presude sa, za razliku od klaunovsko-sporstkih, ozbiljnih civilnih sudova uopće ne postoje. I kao da nitko nikada nije nikada čuo niti za jednu. Ili se pravi da nije.

U imaginaciji spodoba s kojima i nasreću i nažalost dijelimo sportska borilišta u Italiji Juventus će uvijek biti lopov. Uvijek. I dopingiran. Uvijek. I oni koji su namještali utakmice. Uvijek. I oni kojima je trener Conte namještao utakmice. Iako je jedan pokajnik kojeg su uhvatili na djelu rekao jedno a 25 drugih suprotno i "oslobodili" Contea. Uvijek. Jebeš sve presude civilnih sudova kada "mi" antijuventini znamo da su lopine.

Conte će uvijek biti dopingiran, lopov i sada i član kladioničarske mafije. Za antijuventine. Što god odlučio Conte napraviti ishod će uvijek biti isti za mentalno insufincijentne osobe kojima je u životu jedina smislena radnja koju mogu napraviti širenje religije anti-juventinizma.

Opcija A: 

Ako se Conte nagodi: "Evo vidi lopine priznao. I to javno! Znao sam ja to godinama evo ti dokaza sada!"

Opcija B:

Conte se NE nagodi nego ide na sud i oslobode ga: "Evo znao sam! Jebem ti pravdu i sudove, sve korumpirani! Sigurno je Juventus platio i ove suce da ovu lopinu od Contea oslobode! Sudove da ti jebem! I ovaj puta su se izvukli! Pa dokle više!"

Opcija C:

Conte se NE nagodi nego ide na sud i osude ga: "Evo ti ga lopina! Konačno uhvaćen i kažnjen za sva svoja sranja! Ima pravdeeeeeeeee! Hik." :kava:

Ne treba biti nikakav hibrid genija i proroka da se predvidi točno ovakav rasplet post-Scommesopolija nego je dovoljno malo čitati bolesno-patološke sajtove drugih navijača Serie A a nekada i sa njima malo popričati. Sve je jasno. A jasno je bilo desetljećima. Svima.


Kada smo sve ovo objasnili postavlja se pitanje: Koga boli krasan kurac što anti-juventini misle o Juventusu? Niti jedna oslobađajuća presuda neće intelektualnim i ljudskim spodobama ikada promijeniti mišljenje o Juventusu pa što ti smeta da si se i nagodio sa mafijašima iz FIGC-a o kazni o 3 mjeseca? Ionako bi rekli da si kriv i ovako i onako.

I zato Conte: nagoditi se sa mafijašima, odraditi tih 2-3 mjeseca i vidimo se najkasnije u oktobru 2012 da dignemo još nekoliko trofeja ove sezone.

Što se tiče Pepeove obrane on je ionako poručio da ide na sud i da ga ne zanima ništa drugo a Bonucci i sa nagodbom će dobiti minimalno godinu dana tako da se njemu baš i ne islpati se nagoditi nego "mora" na sud ne se braniti nego dokazivati da nije kriv jer tako funkcionira smiješna sportsko-sudska praksa.

2 komentara: