utorak, 3. srpnja 2012.

Ciro Ferrara trener Sampdorie

Ciro Ferrara - 6 Scudetta - patite šupci, znamo da patite. :kava:
Ciro Ferrara - Juventus
Jest da vijest nema veze sa Juventusom ali ima sa Serie A pa ću je malo ispratiti.

Ciro Ferrara, nažalost MEGA promašaj Juventusove uprave u delikatnom trenutku, tj kada se trebalo preći iz već napamet naučenog 4-4-2 u 4-3-1-2 sa trequartistom jer je kupljen brazilac Diego, je novi trener Sampdorie.

Legenda Juventusa i Napolija, čovjek koji drži rekorde u broju osvojenih Scudetta zajedno sa Del Pierom, od 8 (OSAM) komada dolazi u klub sa mjesta izbornika talijanske U21 repke.

Vlasnik Samp, energetski tajkun Riccardo Garrone, poznatiji kao predsjednik jebačke naftne kompanije ERG (Edoardo Raffinerie Garrone), inače ima para kao salate ali ga nikada u životu nije zanimalo pretjerano investirati u momčad. Možda se to promijenilo otkada smo im maznuli Marrottu i Paraticia (i Del Nerija nažalost) te su iste sezone majstorski odlepršali u B ligu.

Zanimljivo je vidjeti Ferrarin coaching staff:
  • Angelo "Tyson" Peruzzi: legenda Lazia i Juventusa, tip kupljen za kikiriki od romamerde (hvala šupci) koji je bio neprikosnoven u Juventusu dok se nismo pametno dosjetili da kupimo Van der Saara koji nam je sjebao 2 Scudetta (OK, ukrali su nam ih cigan collina i cigani iz romamerde ali to je druga priča). Nakon Juventusa Peruzzi odlazi kao i 95% igrača tog fenomenalnog perioda, propasti kod spodoba iz grada Milana. Srećom bio je dovoljno pametan da tamo ostane samo jednu jedinu sezonu te seli u rodni Rim ali ovaj puta ne kod nedojebanih bolesnika odakle je započeo karijeru u romamerdiste nego kod normalnih iz Lazia. Peruzzi dolazi sa mjesta Ferrarinog pomoćnika u U21 repki i to će biti i u Sampdoriji
  • Massimo Neri: fitness coach. Zanimljiv tip, bio je i u Juventusu u Capellovo doba. Zapravo, išao je svugdje gdje je išao i Capello: romamerda 1999-2004, Juventus 2004-2006, real madrid 2006-07 i Engleska reprezentacija 2008-2012. Isti posao će naravno raditi i u Sampdoriji
  • Antonio Chimenti: u 22 godina dugoj igračkoj karijeri najviše je vremena proveo u Juventusu, ukupno 6 godina u 2 različita perioda. Legendarni Juventusov 2 ili 3 golman nije ostavio posebnog igračkog traga no o njemu se uvijek govorilo kao pristojnoj osobi i vrhunskom profesionalcu. Biti će trener golmana u Samp.
Kao što vidimo Samp okreće stranicu te nije nemoguće da Garrone odriješi kasu da ovaj puta napravi kompetitivnu momčad. Zavisno od ovog mercata pripaziti na Samp kao na dark-horse Serie A 2012/13.
Zadnja opaska:
Bez obzira na tužnu trenersku avanturu Cira Ferraru ćemo uvijek pamtiti po njegovom palmaresu u dresu Juventusa:

  • 6 Scudetta
  • 1 Liga Prvaka + još 3 finala LP
  • 1 Interkontinentalni Kup
  • 1 Europski Super Kup
  • 1 Kup Italije
  • 4 talijanska Super Kupa
  • 1 Intertoto Kup

Hvala ti Ciro! :kava:

Broj komentara: 6: