subota, 9. lipnja 2012.

Brzo će se završiti pregovori sa Manolom Gabbiadinijem

Manolo Gabbiadini spreman za Juventus
Manolo Gabbiadini
OK, idemo malo pojasniti situaciju s petim napadačem Juventusa za sezonu 2012/13. Conteovi i Marottini planovi su da to bude mladi talentirani napadač koji eventualno može eksplodirati u slijdećih nekoliko sezona. Jedina dvojica koji u Italiji odgovaraju tom profilu su Mattia Destro i Manolo Gabbiadini.

O Destru sam pisao da je Juventus u pregovorima i da je prestigao luđake iz grada Milana i da se radi na tom polju. Kako sada stvari stoje Juventus je prepustio interu Destra (ili je ono prije bio Juventusov manevar za smetanje, isto kao što su šizofreničari iz grada Milana probali napraviti Juventusu za Verrattija no naravno i tu su popušili kao i obično) i bacio se na Gabbiadinija. Kasno '91 godište, 186cm visine, klasični napadač i standardni talijanski U21 reprezentativac. On nema problema s time što će biti peti napadač u momčadi i niti će se buniti bude li sjedio na klupi i tribinama što je izgleda bio problem sa Destrom. Nakon Udineseovog tandema Asamoah-Isla Juventus ide po još jedan ovaj puta Atalantin Peluso-Gabbiadini.

Po meni je Gabbiadini puno veći potencijal od Destra iako je trenutno Destro bolji igrač. Čudni su putevi razvoja igrača, posebno napadača. Destro je većinu sezone grijao klupu i tribine u Sieni sve dok se Sienin glavni napadač Emanuele Calaiò nije ozlijedio u 3 mjesecu 2012 te je Destro iskoristio priliku i od tada  eksplodirao zabivši 7 golova u 10 utakmica.

S druge strane, Gabbiadini je "trpio" nevjerojatnu početnu eksploziju Atalantinog napadača Germana Denisa, argentinca koji je dugo vremena bio čak i prvi strijelac Serie A, te u takvim okolnostima Gabbiadini jednostavno nije mogao pronaći mjesta u napadu.

Bez obzira na sve gore napisano, i lobotomizirani gubitnici iz grada Milana i Juventus su napravili odlične kupovine jer su i Gabbiadini i Destro budućnost talijanskog nogometa i buduće velike zvijezde Calcia. Naravno sve uz uvjet da pregovori s Atalantom prođu glatko u slučaju Gabbiadini te da onoj skupini mentalnih insuficijenata iz Milana ne padne na pamet odjebati Destra i uzeti još jednog dežurnog Castaignosa, Jonathana ili Coutinha. :kava:  

Nema komentara: