ponedjeljak, 25. lipnja 2012.

Računovodstveno stanje Juventusovih igrača 2012/13

Salaries/wages for Juventus players 2012/13
Računovodstveno stanje i plaće igrača Juventusa 2012/13
Za one koji ne znaju talijanski:

Residuo: Trenutna amortizirana vrijednost igrača. Primjer: Igrač je kupljen za 25.000.000 € i dat mu je ugovor na 5 godina. Godišnje se igrač amortizira za cijenu/duljina trajanja ugovora (25 M/5 godina) a to je 5.000.000 svake godine. Nakon 2 godine ugovora igrač računovodstveno vrijedi 15.000.000. Ako se nakon 2 godine igrača proda za manje od 15M klub ostvaruje računovodstveni gubitak (minusvalenza), suprotno tome svaka prodajna cijena iznad 15M je računovodstveni dobitak (plusvalenza).

Stipendio lordo: Brutto plaća. U Italiji je porez na takve plaće 100% za razliku od one nedojebane Španjolske i nedojebane Engleske gdje je višestruko manji. Znači kada računate neto plaću pojedinog igrača samo podijelite sa 2.

Quota amm.to: Godišnja amortizacija igrača. Računa se. cijena igrača kada je kupljen/godine ugovora.

Totale: Zbroj Stipendio lordo+Quota amm.to. Ovo je praktički najbitnija brojka, pokazuje koliko igrač košta klub na godišnjoj razini.

I nanovo sam se potrudio dati malo edukacije po Internetu tako da neki moji dragi čitatelji koji su "maheri" na piratskoj kopiji Football Managera znaju kako se stvari odvijaju u stvarnom životu. Zahvaliti mi možete kasnije ili u komentarima. Molim. :kava:

Bye,

PS U slijedećem postu (kada stignem) ću dati jedan kratki osvrt na stanje mercata sa naglaskom na financijsku situaciju a pogotovo na onog muzgavca Iaquintu kojeg se isplati čak i pokloniti nekome ako ga netko uopće i želi. A u to iskreno sumnjam.

Nema komentara: