utorak, 12. lipnja 2012.

Juan Sanchez Miño na Conteovom spisku

Juan Sanchez Miño
Juan Sanchez Miño
Juan Sanchez Miño, 22-godišnji argentinski veznjak sa španjolskom putovnicom Boca Juniorsa, je visoko na Conteovom popisu za lijevu stranu Juventusa. Prirodni box-to-box veznjak*, navodno se argentinac jako dobro snalazi i u fazi obrane i u fazi napada po lijevoj strani te je stoga idealan za Conteove standarde. Mogućnost da jako dobro odigra više pozicija u momčadi, čak i lijevog beka, čini ga posebno voljenim od strane Juventusovog vojskovođe (o jebem ti "fraze" sportskih novinara da ti jebem, propali pjesnici, op.a.). 

Juan Sanchez Miño playing positions
Juan Sanchez Miño playing positions
Najvjerojatnijim odlaskom Estigarribie u Udinese u sklopu operacije Asamoah/Isla otvara se pozicija lijevog lateralnog veznog u 3-5-2  koji dinamičnošću može parirati svojoj kolegi na suprotnoj strani čileancu Mauriciu Isli. Treba netko mlad, perspektivan, dinamičan, dobre obrane i fine tehnike te je zato skautiran i potvrđen argentinac. Španjolska putovnica mu je samo plus jer tako ne bi zauzimao jedno od 2 slobodna mjesta za transfer nogometaša van EU.

Argentinac se može otkupiti u cijelosti isplatom njegove zaštitne klauzule od 5.000.000 €. Poznavajući Marottu, čovjeka sa ne zmijom u džepu nego cijelim gnijezdom zmija, igrač će se probati dovesti preko ustaljenog Marottinog trade-marka: na posudbu s mogućnošću otkupa na kraju sezone. (Sjajan Marotta! op.a.)

Čekamo detalje u narednom razdoblju.* Južno-amerikanci ovu poziciju zovu "volante". Pošto 99,9% vas nema ama baš blage veze što to znači ajde recimo da je to ono kako igra Vidal, tj. svugdje, obrana-napad-obrana-napad i tako unedogled. I ponovo sam dao malo besplatne edukacije na Internetu. :kava:

Broj komentara: 6: